Despre noi

Înființată în 07.12.2019 de A. Mona (prim-vicepreședinte al Asociației THE NEW PAGAN DAWN), Societatea Wiccană este o organizație religioasă, grup tematic al Asociației THE NEW PAGAN DAWN, bazată pe spiritualitatea păgână și Natură, cu sediul în Botoșani, România, ce promovează sărbătorile comunitare, vindecarea spirituală și educația.

Societatea Wiccană este o biserică înrădăcinată în Țara Sacră, care slujește oamenilor păgâni și a altor căi spirituale centrate pe natură. Onorăm Divinul prin conservarea Naturii și încurajarea Comunității prin sărbători, ceremonii, educație, informare și alte ministere.

Ca rezultat al muncii noastre sacre, viziunea noastră este o organizație durabilă, cu legături puternice cu comunitatea noastră locală, națională și internațională, care trăiește într-o lume în care tradițiile noastre religioase și diversitatea spirituală sunt respectate și onorate și mergând în armonie între ele și cercul mai mare al Naturii din care facem parte cu toții.

Societatea Wiccană facilitează schimbul de informații, conexiunile de contact și alte rețele prin publicații, social media, podcast-uri, pagini web, festivaluri, cursuri și alte evenimente.

Societatea Wiccană sponsorizează o varietate de ateliere, programe de instruire și alte evenimente educaționale la Societatea Wiccană și în alte locații. Atelierele sunt organizate în legătură cu festivalurile și alte momente. Programele speciale includ instruirea ministerială. În plus, miniștrii Societății Wiccane călătoresc aproape și departe pentru a face prezentări pentru conferințe, festivaluri și alte evenimente sponsorizate de colegii și universități, comunități religioase și spirituale, centre de vindecare și alte instituții.

 

Activitatea de rețea și educație a Societății Wiccane are, de asemenea, o dimensiune de educație publică. Societatea Wiccană oferă informații prin surse de știri, rețele de socializare și editare digitală și tipărită, pentru a risipi concepțiile greșite și pentru a îmbunătăți înțelegerea Naturii și a practicienilor săi. De-a lungul anilor, au apărut interviuri cu personalul Societății Wiccane,  miniștri și alți membri în mass-media publică, inclusiv în presă, radio, televiziune și filme. În plus, Societatea Wiccană este activă în cooperarea internațională, multiculturală, interconfesională și multilingvă.

Societatea Wiccană are sediul în România din 2019, loc cunoscut pentru gradul ridicat de conservare a Naturii, dar și gradul crescut de infracționalitate în ceea ce privește defrișarea și poluarea.

 

Societatea Wiccană este angajată în educația ecologică, restaurarea habitatelor din prerie, conservarea pădurilor și zonelor umede și alte eforturi de conservare a naturii.

Societatea Wiccană sponsorizează și susține o varietate de festivaluri, sabate și alte evenimente pe tot parcursul anului. Cel mai mare festival este Adunarea Națională a Spiritelor Păgâne, care este o sărbătoare de o săptămână a solstițiului de vară, preluată pe modelul celor de la Circle Sanctuary din Statele Unite ale Americii. Acest festival, desfășurat în iunie, reunește sute de membri ai Societății Wiccane din România și din alte părți. Oferă numeroase activități, inclusiv ritualuri, ateliere, programe pentru tineri, focuri, grupuri de discuții, pregătire spirituală pentru conducere, concerte, bazar și multe altele.

 

Alte festivaluri includ Samhain (sfârșitul lunii octombrie), Yule (mijlocul lunii decembrie), Imbolc (începutul lunii februarie), Salutul Primăverii (mijlocul lunii martie), Ziua Pământului (sfârșitul lunii aprilie), Beltane (începutul lunii mai), Festivalul Spiritului Verde (sfârșitul lunii iulie) și Echinocțiul de Toamnă (mijlocul lunii septembrie).

Comunitatea Societății Wiccane este comunitatea spirituală a femeilor, bărbaților și copiilor care împărtășesc ritualuri, idei, sprijin și sărbători între ele la festivalurile noastre și alte evenimente pe tot parcursul anului. Majoritatea membrilor provin din România, dar alții provin din locuri mai îndepărtate. În cadrul comunității se află Cercul Voluntarilor, care ajută la diferite aspecte ale activității Societății Wiccane.

Încurajăm creșterea și bunăstarea spiritualității Naturii prin promovarea dialogului, cooperării și rețelelor reciproc avantajoase între indivizi, grupuri și organizații din diferite căi prin intermediul rețelei noastre. Oferim contacte prin rețele sociale, publicații, corespondență și telefon. Promovăm crearea și partajarea de ritualuri, meditații, muzică, imagini și alte forme de artă spirituale. Oferim servicii ministeriale, inclusiv consiliere, vindecare și organizare de nunți, binecuvântări pentru copii, înmormântări, binecuvântări la domiciliu și alte rituri de pasaje. Sponsorizăm Adunarea Spiritului Păgân și alte festivaluri pe tot parcursul anului, precum și activități educaționale, inclusiv ateliere, discuții, instruire pentru conducere și programe pentru tineri. Publicăm și distribuim cărți spirituale, benzi și alte resurse pentru dezvoltare și practică spirituală. Ne angajăm în activități legate de libertatea religioasă prin Platforma Pagan Acceptance și Asociația THE NEW PAGAN DAWN. Promovăm înțelegerea și acceptarea în societatea obișnuită prin educație publică, rețele interconfesionale și relații publice cu mass-media și ne angajăm în cercetări academice solide și publicabile, precum și în schimburi multiculturale și cooperare pentru bunăstarea planetară.

Istoria noastră

Din 2018, SOCIETATEA WICCANA (SW) este combatantul ferm al doctrinelor promovate de cultele monoteiste. Din cauza opoziției Bisericii Ortodoxe Române (acronimat BOR) și amenințărilor organizațiilor extremiste, asociația, cât și membrii ei au avut parte de anumite violențe și piedici, care i-au îngreunat astfel libera exprimare. 
 
În anul 2019, asociația a început procedura de restructurare și organizare internă, manifestată prin creșterea numărului de membri de la aprox. 100 la aprox. 1400 (iunie 2017), înființarea de Departamente și Comisii (25 iulie 2017), editarea și aprobarea Statutului Asociației SPK și a Regulamentului de Organizare și Funcționare (ROF), aprobarea board-ului Consiliului Director, stabilirea unei documentații proprii, stabilirea primelor legături de tip parteneriat cu trei structuri internaționale (Religia Satanistă RM și Order of The Avalonic Blood, Universal Life Church), demararea unor campanii informative la nivel național, întruniri ale Consiliului Director sau ale membrilor locali, înființarea unor Sucursale si adoptarea noii denumiri Asociatia SOCIETATEA WICCANA.