Despre Rev. Mona

Presedintele Societatii Wiccane

Fiți binecuvântați!

Rev. Mona este ministru superior și mare preoteasă a Societății Wiccane, o biserică de spiritualitate a Naturii, centru de resurse păgâne, cu un minister de ecospiritualitate la nivel național care include rețelele, publicarea, educația, conservarea mediului, consiliere, sponsorizarea evenimentelor și alte lucrări.

 

Timp de mai bine de zece de ani, Rev. Mona a fost unul dintre activiștii pentru libertatea religioasă și purtători de cuvânt ai mass-media publice pentru religia Wiccană și pentru formele conexe ale Păgânismului contemporan și a religiei Naturii, la nivel național și internațional.

 

Pe lângă activitatea sa de ministru, Rev. Mona este licețiată în științe politice. A absolvit Facultatea de Științe Politice din Albania și în prezent este masterandă a Universității București din România. A lucrat și lucrează ca prim-vicepreședinte a Asociației THE NEW PAGAN DAWN, fiind prima femeie care a fondat alături de alți 4 oameni prima asociație de reprezentare a comunității păgâne din România.

 

Viața profesională a Rev. Mona  include, de asemenea, să invitații la conferințe, colegii și universități, biserici, centre de retragere, licee, grupuri civice, centre de wellness, librării, festivaluri și alte locuri și a călătorit internațional ca parte a muncii ei de spiritualizare. Scrierile și viziunile ei despre spiritualitate, psihologie, ierbologie, căi populare, genealogie și alte subiecte au fost publicate într-o varietate de cărți și periodice, precum și pe internet. Ea este prima fgură de radio a Radioului Youpagan și moderând și creând conținut audio pentru comunitatea păgână. 

 

Născută în 1984 în Botoșani, România, Mona este o cetățeană româncă cu rădăcini etnice care se extind în Albania. Ea se trage dintr-o familie profund creștin-ortodoxă. Studiul religios, practica spirituală și slujirea au fost esențiale de-a lungul vieții ei.

 

Munca ei interconfesională a luat multe forme și este continuă. De mai bine de zece ani, Rev. Mona a activat în eforturi de justiție socială interreligioasă, inclusiv participarea la acțiuni și organizații locale, naționale și globale care lucrează pentru drepturile civile, pacea mondială, conservarea mediului și libertatea religioasă. În plus, în calitate de ministru și consilier, Mona lucrează cu indivizi, cupluri, familii și comunități pentru a rezolva în mod pașnic conflictele înrădăcinate în diferențele religioase și culturale.
În calitate de președinte a Societății Wiccane, ea a proiectat și a facilitat multe ceremonii și programe interreligioase.

 

Rev. Mona participă în mod regulat la grupul de dialog interconfesional al Asociației THE NEW PAGAN DAWN care se întrunește anual la București. În plus, în prezent servește în calitate de prim-vicepreședinte al Asociației THE NEW PAGAN DAWN, asociație membră în Comisia pentru Minorități, Culte și Drepturile omului din Camera Deputaților a Parlamentului României. Rev. Mona a fost ministru invitat și vorbitor pe teme de ecospiritualitate interconfesională în diferite locații din România.

 

Rev. Mona a făcut parte din numeroase programe educaționale interconfesionale, la nivel local, național și internațional, inclusiv apariția la radio, televiziune și film. Ea a contribuit la studierea alături de Institutul Național de Cercetare și Studii Religioase Horapollo la cunoașterea abuzurilor asupra comunității politeiste, una din cele mai ample cercetări conduse și prima care avea să scoată în evidență numeroase practici abuzive ale părinților de copii politeiști din România, cercetare ce a ajuns pe masa Ministerului Muncii și al Justiției Sociale din România.

 

Reprezentând religia spiritualității Naturii și Păgânismul contemporan, Rev. Mona a fost vorbitor și delegat la o varietate de conferințe interreligioase internaționale, inclusiv la Conferința internațională a dialogului interconfesional pentru femei al Consiliului Mondial al Bisericilor (2020, Canada); și Parlamentul religiilor lumii (2020, India), cât și delegat în grupul de lucru pe probleme interreligoase din Comisia HPWL de probleme interreligioase aparținând Organizației Națiunilor Unite. Rev. Mona este membru al Adunării a 250 de membri ai liderilor religioși și spirituali asociați cu Parlamentul Religiilor Lumii, prin delegarea de la Asociația THE NEW PAGAN DAWN.

 

Timp de mulți ani, Rev.  Mona a servit ca consultant pe probleme de abuz religios a comunității păgâne pentru studenți, elevi, persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială. 

 

 

Ca parte a lucrării sale, Rev. Mona este activă în conservarea locurilor sacre antice și contemporane din multe religii.