De ce avem nevoie de Vrăjitorie și de Wicca?

De ce avem nevoie de Vrăjitorie și de Wicca?

Mona Agrigoroaiei – Prim-vicepreședinte al TNPD

        Vrăjitoria este arta de a manipula realitatea. Prin magie, Vrăjitoarea folosește puterile interne pentru a modela lumea exterioară. Dar Vrăjitoria este mai mult decât asta – implicită în modelarea realității este ideea de a-ți asuma responsabilitatea pentru propria viață și de a face ceea ce ai nevoie pentru tine, mai degrabă decât de a aștepta ca alții să o facă pentru tine. Să știi că poți modela realitatea, te eliberează de dependența de alții. Acesta este unul dintre motivele pentru care atât de mulți oameni se tem de vrăjitorie. Majoritatea oamenilor au fost învățați de la naștere să creadă că sunt dependenți de acțiunile altora, fie că sunt guverne, „experți”, organizații de caritate sau biserici. Majoritatea celorlalte mișcări învață dependența și se tem de independență mai presus de orice. Majoritatea organizațiilor au fost, de asemenea, învățate din timpuri imemoriale să folosească dependența oamenilor de ele ca mijloc de control.

           Dependența este un instrument puternic de control social pe care Vrăjitoria îl perturbă, pentru că atunci când știi că poți modela realitatea prin magie, ai un mijloc de a rezista oricărei încercări de a te face dependent. Vrăjitoarea nu trebuie să stea și să aștepte firimiturile de la masa altora – Vrăjitoarea își poate face propria masă. Nu că magia este o artă simplă sau ușor de stăpânit, dar chiar și puțină magie deschide ușa către libertate.

          De ce Wicca? Wicca este o nouă religie bazată pe o serie de mișcări religioase mai vechi. Wicca eclectică are origini diverse și îmbină multe idei metafizice și practici din trecut într-o religie pentru viitor.

          De ce avem nevoie de o nouă religie pentru viitor? Ei bine, dragă cititorule, uită-te în jurul lumii și acel răspuns ar trebui să fie unul ușor. Planeta este îmbibată în sângele războiului religios, deoarece dușmanii antici repetă aceleași războaie religioase din nou și din nou. „Vrăjitoare” acuzate sunt arse în Africa, iar „Copiii-vrăjitoare” sunt torturați sau uciși în moduri înfiorătoare. Minoritățile religioase sunt decapitate și ucise în orice alt mod în Orientul Mijlociu, în timp ce extremiștii religioși luptă la cabina electorală pentru controlul guvernelor occidentale. Este o situație deloc bună.

         Între timp, planeta însăși se scutură de efectele abuzului și poluării pe termen lung, în timp ce liderii religioși occidentali neagă că există sau ar putea exista o problemă și insistă că „Isus va avea grijă de ea” sau imaginea diferitelor scenarii apocaliptice. trece peste necesitatea de a lua măsuri corective. Dacă lumea a avut vreodată nevoie de o nouă religie, cu siguranță acum este momentul! Trăim într-un moment crucial al istoriei. Ne aflăm la răscruce, un loc de multă vreme sacru pentru Vrăjitoare. Este o răscruce între politicile eșuate din trecut și potențialul pentru un viitor mai bun. Este o răscruce între distrugerea planetei și salvarea acesteia. O răscruce între disprețuirea celor săraci și împuternicirea unei oligarhii minuscule și construirea unei societăți mai bune care să permită dreptatea socială pentru toți membrii săi. Este o răscruce între războaie religioase eterne bazate pe ură străvechi mandatată de presupusele cărți sfinte și libertatea de a depăși trecutul pentru a crea un viitor mai pașnic.

          Magia ne oferă libertatea de a modela o nouă realitate, iar Wicca ne oferă libertatea intelectuală de a ne imagina o realitate mai bună, fără prejudecățile înrădăcinate și adesea inconștiente ale vechilor religii.

          În loc să ne petrecem timpul suprimând minoritățile religioase și impunând o ortodoxie din epoca bronzului, Wicca ne eliberează să luăm acțiunile necesare pentru a salva planeta noastră, precum și pentru a merge mai departe în spațiu. Wicca se bazează pe natură, iar aceasta include înțelegerea faptului că natura include toată existența, nu doar propria noastră curte. Vrăjitoarea studiază și caută să înțeleagă toate lucrurile, știind că toate lucrurile sunt sacre. Cunoștințele noastre se bazează pe spiritual, dar îmbrățișează și pe cele științifice. Noi nu respingem ideile științifice, deși opiniile noastre cu privire la unele lucruri pot diferi de cele ale științei atee. Viitorul pe care căutăm să-l creăm este unul dintre Magie ȘI Știință, cunoștințe străvechi ȘI moderne, unul lângă altul. Și știm că vom vedea acel viitor. Ne vom întoarce, pentru că știm că moartea este doar o parte a unei monede care se răsturnează veșnic.

         TREBUIE să fim preocupați de viitor, pentru că este viitorul nostru, nu doar descendenții noștri, pentru că vom renaște în el. Pentru cei care cred că trăiesc doar o singură dată, este ușor să distrugă planeta și să-i distrugă resursele, pentru că ei cred că acest lucru nu îi va afecta și au puțină grijă sau concept pentru ceea ce va urma. Dar noi, cei care practicăm științele întrupării, știm că ne întoarcem și că ceea ce lăsăm în urma noastră când murim este și ceea ce moștenim atunci când renaștem. Cunoașterea că Sufletul este etern și duce multe vieți transformă relația noastră cu pământul și relația noastră cu viitorul, pentru că știm că nu există o ieșire convenabilă din consecințele acțiunilor noastre și nicio apocalipsă pentru a reseta jocul. Vrăjitoarea știe că NOI trebuie să ne asumăm responsabilitatea și să construim lumea în care dorim să trăim – pentru că vom renaște în lumea pe care am construit-o.

         Pentru că știm aceste lucruri, nu putem sta cu mâinile în brațe la această răscruce de drumuri. Trebuie să ne alegem viitorul

Botoșani, 20.02.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *